Steeds meer ondernemers ontdekken duurzaam ondernemen. Dat kan op allerlei manier, bijvoorbeeld met de circulaire koffiebeker van LIMM. Het werken met deze koffiebekers is geen hele ingrijpende stap, maar het levert meer op dan je misschien denkt. Wij vertellen je meer over de voordelen van de circulaire koffiebeker.

Waarom het tijd is voor verandering

Koffie en thee zijn de populairste dranken bij de meeste bedrijven. Sterker nog, men beweert vaak dat de beste gesprekken bij de koffiemachine gevoerd worden. Zonder erbij stil te staan, heeft de consumptie van koffie ook negatieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan de koffiebekers. 

Herbruikbare mokken verdwijnen keer op keer in de vaatwasser, wat veel energie en afwasmiddel kost. Daarnaast zijn er nog de wegwerp bekers van plastic en karton, die op de voortdurend groeiende afvalstapel belanden. Kan dat niet beter? Ja, kies voor de circulaire koffiebeker. Een uitstekende keuze wanneer je overstapt naar duurzame koffiebekers.

De circulaire economie, ook geschikt voor koffiebekers

Het woord circulair is nogal populair de laatste tijd. Misschien word je er weleens wat moe van, maar uiteindelijk is het een goede zaak. Een circulaire economie streeft naar het voortdurend hergebruiken van grondstoffen. Dat kan ook met plastic en karton. Juist deze grondstoffen zitten veel in koffiebekers. Een circulaire koffiebeker wordt na gebruik opgeslagen, opgehaald en gerecycled.

Duurzame kartonnen koffiebekers worden na gebruik verwerkt tot papiervezel, wat goed bruikbaar is voor talloze toepassingen. Ook een plastic duurzame koffiebeker keert na gebruik niet terug als koffiebeker. Het granulaat dat overblijft na recycling, krijgt een tweede leven als plantentray, om maar een voorbeeld te noemen. Wist je dat plastic tot wel 100 jaar herbruikbaar is? Het materiaal is duurzamer dan je verwacht!

Hoe werkt het systeem?

LIMM Recycling kan je bedrijf voorzien van circulaire koffiebekers. Veel moeite gaat het je allemaal niet kosten. We leveren niet alleen bekers, maar ook een verzamelbox van metaal. Hierin kunnen de gebruikte bekers netjes worden opgeborgen. We komen op tijd langs om ze op te halen, uiteraard in een bus die op biogas rijdt. Ons hoogwaardige voorraadbeheersysteem zorgt voor inzicht in je verbruik, zodat je altijd voorzien bent van bekers.

Circulaire bekers zijn ideaal voor wie een start wil maken met duurzaam een maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een stuk laagdrempeliger dan direct het hele kantoorpand CO2 neutraal te maken. Uiteraard zijn de bekers ook voor de gevorderde duurzame ondernemer een goed idee.

Meer weten? Neem contact op of vraag direct een offerte aan!