Herbruikbare koffiebekers

Een herbruikbare koffiebeker met het gebruiksgemak van een single-use. Bekijk onze nieuwe oplossing.

Met trots bieden wij per 1 januari ons nieuwste product aan, waarbij je in combinatie met het LIMM koffiebekerrecycling systeem gebruik maakt van onze 100% fossielvrije en biologisch afbreekbare Happy Cups! Deze hard cups zijn gemaakt van PHA, een plasticvrije biopolymeer gemaakt van gerecycled frituurvet die geen weekmakers of microplastics bevat en wat onder natuurlijke omstandigheden weer volledig degradeert tot mineralen. Dus geen plastic smaak aan je koffie of thee!

De nieuwe hardcups bieden wij aan in een abonnementsvorm. In overleg bepalen wij samen het aantal benodigde koffiebekers per persoon per dag, welke vervolgens door ons op frequente basis worden geleverd. Door middel van het LIMM-retoursysteem halen wij de bekers weer op, waarna deze industrieel worden gewassen voor hergebruik. Hierdoor ontzorgen we bedrijven door het schoonmaken op locatie uit handen te nemen.

De PHA koffiebekers zijn fossielvrij waardoor ze de meest duurzame optie op dit moment zijn. Nieuwsgierig? Lees meer hieronder.

duurzaam ondernemen

PHA plasticbekers

Gemaakt van organische materialen en biologisch afbreekbaar

vervaardigd in nederland

In Nederland geproduceerd

In Nederland geproduceerd en gewassen

voorraadbeheer

Incl. voorraadbeheer

LIMM ontzorgt je bedrijf door de voorraad te beheren

Stap 1: Levering

Een succesvol herbruikbaar bekersysteem begint met een vlotte en georganiseerde levering. Onze aanpak begint met het nauwkeurig plannen op basis van het aantal locaties en het benodigde volume. Samen met jou maken we een gedegen planning die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Dit omvat niet alleen de aantallen bekers, maar ook de inzet van bekerverzamelaars op de werkvloer.

Na het plannen zorgen wij ervoor dat de bekers en het verzamelsysteem precies op de afgesproken tijd en plaats worden geleverd. Dit betekent dat je binnen de kortste keren kunt beginnen met het verminderen van wegwerpafval en het bevorderen van duurzaamheid op jouw locaties.

We begrijpen dat het informeren van jouw personeel over het nieuwe proces en systeem van cruciaal belang is voor een soepele overgang. Ook hier kunnen we ondersteunen en materiaal leveren indien gewenst.

Stap 2: Opvang

Nadat de koffiebekers zijn gebruikt, worden ze moeiteloos gedeponeerd in ons LIMM-systeem. We begrijpen dat tijd kostbaar is en daarom werken we volgens een duidelijk schema.

Op een afgesproken moment halen onze medewerkers de volle bekerboxen op en leveren tegelijkertijd nieuwe boxen en koffiebekers. Ons unieke abonnement omvat niet alleen de logistieke operatie, maar ook het voorraadbeheer. Dit betekent dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is, terwijl wij zorgen voor een continue stroom van frisse, herbruikbare koffiebekers.

Stap 3: Industrieel wassen

Onze chauffeur brengt de gebruikte bekers rechtstreeks naar onze gespecialiseerde wasstraat, waar ze met zorg worden gereinigd en gedroogd op industrieel niveau. Dit proces garandeert dat de koffiebekers weer in onberispelijke staat verkeren en klaar zijn voor een nieuw avontuur bij onze klanten.

Tijdens het schoonmaakproces gaan we een stap verder. Elke beker wordt nauwkeurig geteld en mochten er enkele ontbreken, dan voegen we deze tegen kostprijs toe aan je bestelling. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende koffiebekers voor je bedrijf.

Stap 4: Nieuwe levering

Na de grondige schoonmaak worden de nieuwe koffiebekers op locatie en aangevuld bij je voorraad. Tijdens hetzelfde bezoek nemen we meteen de gebruikte “vieze” bekers weer mee retour. Hierbij ontzorgen wij onze klanten volledig, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over je koffiebekers.

Meer over het systeem

Wassen en drogen

De bekers worden in de wasstraat op industrieel niveau gewassen en gedroogd, waardoor de hygiëne wordt gewaarborgd. Daarna kunnen de bekers weer veilig worden ingezet bij onze klanten voor toekomstig gebruik. In deze ‘wasstraten’ ondergaan onze koffiebekers een grondige industriële reiniging. Deze machines zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen en om grote volumes efficiënt en effectief te verwerken.

Wat is PHA plastic?

Onze herbruikbare koffiebekers zijn gemaakt van PHA (Polyhydroxyalkanoaat). PHA is een materiaal dat wordt vervaardigd uit organische grondstoffen en bacteriën. Wat dit materiaal zo bijzonder maakt is dat het op plastic lijkt, maar het is volledig biologisch afbreekbaar in de natuur. Wanneer onze koffiebekers in contact komen met water of in de grond belanden degraderen ze op een milieuvriendelijke manier. Wat overblijft zijn CO2 en mineralen, wat weer voedingssupplementen voor micro-organismen zijn.

Offerte Aanvragen

Geïnteresseerd in ons verhaal en wil je meer weten over onze wasservice? Of wil je direct een offerte ontvangen voor onze PHA-koffiebekers? Laat dan hier je gegevens achter, zodat wij zo snel mogelijk een passend voorstel kunnen doen.

Het is belangrijk op te merken dat we een minimumvolume van 2500 koffiebekers per week hanteren voor nieuwe klanten. Samen kunnen we de wereld veranderen, doe je mee?

  Bedrijfsnaam

  Locatie(s)

  In welke sector zijn jullie actief?

  Medewerker aantal

  Welke soort producten wilt u van ons afnemen?

  Naam en Functie

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Eventuele vragen/opmerkingen