Met trots schrijven wij dat ons bedrijf LIMM Recycling, met vestigingen in Appelscha en Smilde, in het provinciehuis in Assen is uitgeroepen tot Duurzame Dates ‘duurzaam bedrijf 2016’.

 De Duurzame Dates werd voor de vierde keer georganiseerd door het IVN, de Kamer van Koophandel en de provincie Drenthe. De Dateplaza is hét centrale ontmoetingsplein voor organisaties en particulieren. Bij de stands van diverse organisaties kon advies gevraagd, informatie uitgewisseld en ervaringen gedeeld worden op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

In veel bedrijven wordt er gebruik gemaakt van plastic koffiebekers. Door deze bekers apart in te zamelen kan dit afval sneller worden verwerkt tot een nieuw product. LIMM recycling heeft hiervoor een koffiebekerbox ontwikkeld. Door efficiënt samen werken met andere partijen, de doordachte logistiek en de samenwerking met onderzoekstinstellingen, zoals KNN en de RU Groningen maken dat LIMM recycling dit jaar de titel ‘Duurzame Dates duurzaam bedrijf 2016’ mag voeren.

De jury heeft de volgende overwegingen in haar oordeel betrokken: Ecologische voetafdruk, duurzaam gebruik grondstoffen, ‘cradle to cradle’ principe, toepassing van ‘bio based’ materiaal, emissies, logistieke bewegingen, samenwerking, mate van innovatie, bewezen toepasbaarheid en bijdrage aan duurzame Drentse economie.

De titel “Duurzaam Drents bedrijf” van het jaar is gekoppeld aan een voucher die is geschonken door de provincie Drenthe. Wij hebben deze voucher ingezet op het vormgeven van Internetmarketing. Het bedrijf Harten marketing heeft ons hierin geadviseerd.