Scheiden bij de bron

Wat voor de een afval is, is voor ons duurzame grondstof. Veel bedrijven laten hun afval afvoeren naar Azië, maar dat is maatschappelijk niet verantwoord. LIMM Recycling haalt de gebruikte koffiebekers op, vult de voorraad nieuwe koffiebekers aan en zorgt voor de verwerking van de gebruikte. Dat bespaart de bedrijven een hoop kosten voor afvalverwerking. Plastic kun je keer op keer recyclen en daarmee eigenlijk onbeperkt gebruiken.

 

Maar waarom plastic en geen papieren koffiebekers, biobekers of servies? In tegenstelling tot wat velen denken, is plastic milieuvriendelijker dan papier. Mits het gerecycled wordt. Een papieren beker bevat een laagje paraffine die er niet uit te halen is. Papierverwerkers hebben er een hekel aan, want het verstoort het proces van papier maken. Tevens zijn de bekers vervuild door de inhoud resten. Het haalt de kwaliteit van het papier naar beneden.
Bio koffiebekers worden gemaakt van plastic Biobase (PLA). Deze bekers worden niet gerecycled, omdat de afvalindustrie ze niet herkent als zijnde normaal plastic. Vervolgens worden deze bekers net zoals de kartonnen bekers verbrand. De biobeker is een recente uitvinding en er wordt nog veel onderzoek gedaan naar manieren om deze beker te kunnen recyclen. Helaas is dit op dit moment nog niet mogelijk.

Bij servies komen de kosten van afwassen; water, elektriciteit, vaatwasmiddel, zout en de tijd die het kost voor inpakken en uitpakken er bij. Dat weegt niet op tegen de weinige kosten van recyclebare plastic bekers.

 

LIMM Recycling werkt alleen met producten die verder kunnen worden gerecycled en oneindig gebruikt kunnen worden. Plastic koffiebekers zijn dus niet alleen duurzamer, maar bovendien goedkoper dan het gebruik van papieren bekers, biobekers of servies. Scheiden bij de bron, dat is het allergoedkoopste. Minder afval is een besparing. Hergebruik van 3600 plastic bekers staat gelijk aan een besparing van 143 autokilometers aan aardgas.

 

LIMM Recycling heeft nauw contact met technische universiteiten met betrekking tot onderzoek op het gebied van hergebruik en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem vandaag nog contact op met een specialist